Bijna klaar: 'Strokarton', verhalen die zich in en rondom Hoogezand-Sappemeer afspelen. 

 

Stokarton bestaat uit 7 zelfstandige verhalen die zich afspelen in de jaren tachtig van de vorige eeuw in en rondom Hoogezand-Sappemeer. Met voor velen die ook in de jaren '80 opgroeiden, herkenbare plekken zoals het openluchtzwembad de Kalckwijk, de oude strokartonfabriek Hoites-Beukema, Station Martenshoek, de snoepfabriek Hoepman en begraafplaats 'De stille hof".

 

7 vermakelijke schelmenverhalen met een streekromanachtig karakter uit een tijd dat het woord Internet nog niet bestond, laat staan mobiele telefoontjes. Vlot leesbaar met een humorvolle toonzetting.

 

Strokarton is puur bedoeld voor lezers uit deze regio. Ik zoek daarom sponsoren om het boek uit te geven en het zou mooi zijn om het boek bijvoorbeeld ook gratis uit te delen op bijvoorbeeld het Aletta Jacobs 

College zodat de leerlingen aldaar ook kunnen lezen hoe het (puber)leven er toen aan toe ging. En uiteraard ook met de bedoeling om het lezen te bevorderen.

Hoewel de wereld op dit moment onder grote druk staat in verband met het afschuwelijke Corona virus is het toch belangrijk om initiatieven te blijven ontwikkelen. Het tot leven brengen van een boek als Strokarton is daar eentje van. Mocht u belangstelling hebben voor het aanschaffen van een exemplaar of wellicht sponsor te worden, dan zou ik het op prijs stellen dat u me een bericht stuurt daarover.

Met vriendelijke groet, Rene Staal.

Wilt u iets weten over Strokarton of participeren in welke vorm dan ook? Schroom dan niet om een mail te sturen.


In 2012 verscheen de roman: De blonde sofa.

 

Het verhaal beschrijft op een spannende en indringende manier de mentale krachtmeting tussen een cliënt (Victor) en zijn psycholoog (Suzanne). De aantrekkingskracht tussen Victor en Suzanne blijkt niet meer af te remmen. In een verhaal vol poëzie en songteksten komt de affaire tussen Victor en Suzanne tot een abrupt einde.

 

In 2020 zal 'De blonde sofa' in een aangepaste herdruk weer op de markt verschijnen.

 

 

Lezersreacties; 

Beste Rene, Wat een mooi boek zeg..... Voor andere mensen die het boek overwegen, koop het gewoon. Dit boek MOET je gelezen hebben! Echt! Mij heeft het boek echt gepakt. Bedankt! Perry de Graef

------------------------------------------------

 ik heb je boek de Blonde Sofa gelezen. Leest vlotjes, intrigeert. Gelardeerd met poëzie, verwijzingen naar muziek. Mooi boek om te lezen met een verrassend einde. Heb het met veel plezier gelezen. Groet Edske Smit.

------------------------------------------------

Prachtig verhaal en ontroerend plot. Soms tranen over mijn wangen.... Liefs Tanja.

Eerder verschenen werk en nog te verschijnen werk:In wording: 'Vitrinevlees' (thriller)

Vermoedelijke verschijningsdatum eind 2020.